Aktivnosti

Saznajte sve o aktivnostima naše udruge

Humanitarna akcija "Moja kućica, moja slobodica"

Ne tako daleko od naših toplih domova, u selu Veliko Vukovje, u maloj trošnoj kućici, bez osnovnih uvjeta za normalan i dostojanstven život živi Saša Đumić.

Saša Đumić
je 52-godišnjak, neoženjen, kvalificirani stolar, hrvatski branitelj, vatrogasac u lokalnom DVD-u i invalid rada. Toliko toga za samo 52 godine.
Davne 1979.godine kao devetogodišnje dijete izgubio je oca. Teško je to podnio, a brat i majka su se trudili koliko su mogli nadomjestiti prazninu koja je ostala nakon oca.

Majka domaćica je radila sve kako bi školovala i othranila dva dječaka. Uvijek su živjeli na rubu egzistencije i uz pomoć dobrih ljudi.

Kao školovani stolar zaposlio se u Garešničkom drvnom kombinatu, ali 1992. godine je na radnom mjestu posjekao ruku na radnom stroju, dobio otkaz umjesto prebacivanja na lakše radno mjesto i kao mladić od 22 godine nosio protezu na desnoj ruci i bio 40% invalid.

Počeo je uskoro i domovinski rat, te se priključio hrvatskim braniteljima.

Nakon rata  mu se ponovno desio nesretni slučaj, gdje je usred nepažnje tračnom pilom povrijedio lijevu ruku i sa kojom je 100% invalid.

Kao da život nije dovoljno težak, zaredale su se nesretne okolnosti, kao što je i smrt majke, još bolesti i dijagnoza, te je tako Saša zbog nemogućnosti i sposobnosti rada postao korisnik socijalne pomoći. Koliko može sudjeluje u aktivnostima seoskog DVD-a, nogometnog kluba, pomaže u crkvi. Nerijetko traži  od mještana bilo kakav posao, primjeren njegovim mogućnostima, ne bi li zaradio koju kunu za hranu.

Svjestan je da ga vrijeme još nije pregazilo i da mora raditi, ali je ograničen u svojim mogućnostima, a senzibilitet okoline nažalost sve manji.

Iz tog razloga, pomozimo ovom dobrom čovjeku i unatoč životnoj situaciji vedrom čovjeku, sa osmjehom na licu. Pomozimo mu da zimu provede u toplom domu, gdje će moći bezbrižno makar sanjati ako već ne može živjeti svoj život iz snova.

Kako bismo Saši omogućili kvalitetniji život i uredili mu prostor za življenje organizirali smo humanitarnu akciju pod nazivom „Moja kućica, moja slobodica“. Ukoliko želite pomoći možete uplatiti novac na žiro račun namijenjen upravo za ovu humanitarnu akciju:

IBAN HR5223900011500238668

SWIFT: HPBZHR2X

HRVATSKA POŠTANSKA BANKA

Akcija traje od 10.11.2022 do 10.01.2023. godine