Aktivnosti

Saznajte sve o aktivnostima naše udruge

Ne tako daleko od naših toplih domova, u selu Veliko Vukovje, u maloj trošnoj kućici, bez osnovnih uvjeta za normalan i dostojanstven život živi Saša Đumić.

Saša Đumić
je 52-godišnjak, neoženjen, kvalificirani stolar, hrvatski branitelj, vatrogasac u lokalnom DVD-u i invalid rada. Toliko toga za samo 52 godine.
Davne 1979.godine kao devetogodišnje dijete izgubio je oca. Teško je to podnio, a brat i majka su se trudili koliko su mogli nadomjestiti prazninu koja je ostala nakon oca.

Majka domaćica je radila sve kako bi školovala i othranila dva dječaka. Uvijek su živjeli na rubu egzistencije i uz pomoć dobrih ljudi.

U Popovači je 3. rujna 2021. godine održana osnivačka skupština Humanitarne udruge „Budi nečije sunce“. Za predsjednica udruge izabrana je Jelka Šljubura. Radi se o neprofitnoj, nevladinoj, nepolitičkoj i nestranačkoj pravnoj osobi koja je osnovana radi pružanja humanitarne pomoći obiteljima kao i ostalim građanima koji su u potrebi a isti dolaze iz socijalno i materijalno ugroženih obitelji, te koji nisu u mogućnosti zadovoljiti svoje osnovne životne potrebe, odnosno osobama u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti, žrtvama prirodnih katastrofa.